Middelharnis

Gewilde woonplek

Van oudsher was Middelharnis al een centrum van bedrijvigheid en dat is het nog steeds. Niet zo gek dus dat veel mensen hier willen wonen. Er zijn dan ook al best veel woningen bij gekomen de laatste jaren. Gelukkig heeft het historisch centrum van Menheerse zijn uitstraling van weleer behouden. Ga op een zonnige namiddag eens op een terras aan het Vingerling zitten en laat het over u heen komen: de gemoedelijke ontspanning die de oude haven, de werf en de karakteristieke geveltjes teweeg brengen. Vraag het gerust om u heen: wie hier eenmaal zit, wil nooit meer weg.

Historisch maar springlevend

Historische plaatsjes willen nog wel eens verstoffen. Dan biedt het een leuk een plaatje maar is er buiten de VVV niet zo veel te beleven. Zo niet Middelharnis! Daar vind je een flink winkelaanbod en tal van andere voorzieningen op het gebied van onderwijs, kinderopvang, gezondheidszorg, horeca, bibliotheek en cultuur. Van de totale beroepsbevolking van Goeree-Overflakkee werkt meer dan de helft op het eiland zelf, waarvan de helft in Middelharnis. Dat maakt het tot het bruisend middelpunt van Flakkee.

Nieuw-Hernesseroord Middelharnis “Wonen in het groen”

Nieuw-Hernesseroord Middelharnis

Time

Reistijd Arrow

Close

Vervoer

  • Auto
  • Openbaar vervoer
  • Fietsen
  • Lopen

Maximale afstand


Arrow

Filters:

Filters wissen Filters wissen

Middelharnis en de toekomst

Nieuw-Hernesseroord maakt deel uit van een omgeving in verandering. De gemeente heeft de ambitie om de kern van Middelharnis meer te verbinden met het Haringvliet door het aanleggen van recreatieve routes, meer recreatievaart en woningbouw. Rond het Haringvliet wordt ook een groot ecologisch en recreatief gebied ingericht. Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat het gebied nog aantrekkelijker wordt.

Goeree-Overflakkee. Van oorsprong een eiland, maar nu verbonden met de rest van de wereld. Eigenzinnig en eigentijds. Van hieruit zit je in korte tijd midden in de Randstad, in het Bourgondisch Brabant of aan de Zeeuwse kust. Maar het hoeft natuurlijk niet. Want je hebt hier alles.

FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Nieuw-Hernesseroord, wonen in het groen”

Contactpersonen Nieuw-Hernesseroord

Team Hernesseroord

Team Hernesseroord