Nieuw-Hernesseroord

Het landschap van Goeree-Overflakkee wordt gedomineerd door dijken, kreken, weilanden en akkers. In dit platte land is niet veel bos te vinden. Dat maakt deze lommerrijke locatie dan ook zo bijzonder. En wat er ook gebouwd gaat worden, het bos blijft zo veel mogelijk behouden. Nieuw-Hernesseroord was, is en blijft groen.

Ontdek Nieuw-Hernesseroord

Het is nu al mogelijk om rond te dwalen en te mijmeren over uw toekomstige woonplek. Ziet u zichzelf al zitten in uw tuin aan het water? Kunt u zich voorstellen hoe het is om te ontwaken in de bosstrook? Rond Hernesseroord slingeren meerdere wandel- en fietspaden. Loop er eens en rond en laat uw fantasie de vrije loop. Inspiratie gekregen? Schrijf u dan in en denk met ons mee over het toekomstige woningaanbod!

Nieuw-Hernesseroord Middelharnis “Wonen in het groen”
  • Schets Nieuw-Hernesseroord
  • Wonen aan de bosstrook -  Nieuw-Hernesseroord
  • Wonen aan het kanaal - Nieuw-Hernesseroord
  • Wonen aan de plas - Omgeving Nieuw-Hernesseroord

Verschillende woonsferen

Aan de hand van de input uit een eerdere consultatieronde hebben we al enige schetsen voor de invulling van deze prachtige plek gemaakt. Die vindt u hier.

  • In de bosstrook wordt gedacht aan het maken van kleine clusters met woningen; denk aan hofjes of intieme straatjes.
  • Aan het kanaal ligt het voor de hand om aan appartementen te denken. Hier kijkt u straks vanaf uw balkon over de dijk heen naar de bootjes en jachten die zich klaarmaken om het Haringvliet op te varen.
  • De bestaande waterplas kan worden uitgebreid met kleinere waterpartijen. Hier wordt momenteel gedacht aan vrijstaande en geschakelde woningen, twee- of drie-onder-een-kap.
  • Op loopafstand van de woningen bevinden zich de openbare voorzieningen van het zorgcomplex Zuidwester zoals de kinderboerderij, een speeltuin, een brasserie, een Cruijffcourt, een plantenkas en eerstelijns zorgvoorzieningen.
FacebookTwitterLinkedInEmailWhatsapp

“Nieuw-Hernesseroord, wonen in het groen”

Contactpersonen Nieuw-Hernesseroord

Team Hernesseroord

Team Hernesseroord